AGENDA

Programma Vestingfeesten

Za 10 juli (v.a. 11.00 u.) Steenwijks Ontzet

De Scutterie van Sint Clemens zorgt samen met de schutterijverenigingen van Bourtange, Coevorden en Hoogeveen voor spektakel in de binnenstad. Maak het hijsen van de vlag en de exercitie mee. Geniet van de trommelaars en trompetten en luister naar de verhalen uit 1581 en 1592.

Za 10 juli (v.a. 15.00 u.) Ibiza markt

De markt verandert in Ibiza. Begin de zomer met een hippiemarkt en zwoele, opzwepende muziek.

Woe 14 juli Circus Festival

Clowns, acrobaten en steltlopers toveren de Vestingstad om tot een circus. Val van de ene verbazing in de andere en vergeet vooral niet te lachten! Een vrolijk en gekleurd festijn voor jong en oud.

Woe 21 t/m 25 juli Pasar Malam

De Markt van Steenwijk staat vijf dagen in het teken van de Pasar Malam. Dit gratis toegankelijk evenement is de grootste Pasar Malam van Noord-Nederland met Oosterse miziek, entertainment, lekker eten en drinken en veel kramen met Aziatische producten. Beleef Steenwijk in Oosterse sferen.

Woe 28 juli Kunst en Folklore

Een bonte dag in Steenwijk. Haal herinneringen op met ambachten zoals stoelenmatten, houtdraaien, zeilmaken en kaarsenmaken. Geniet van Kunst & Folkore. 

Woe 4 augustus Foodtruck Festival

Van 11.00-22.00 geniet je van het verrassende aanbod van alle foodtrucks. Proef gerechten uit alle windstreken. Van Zuid-Amerikaans of Arabisch tot oer-Hollandse kost.

Woe 11 augustus Fun voor Kids

Een speelparadijs voor kinderen met springkussens en attracties. 

Woe 18 augustus Vinylmarkt

Back to the eighties, hiphop, soul, oldies & newies en funk. Voel je als een kind in de snoepwinkel tussen alle lp's. Geniet van de sfeer en de muziek

Woe 25 augustus 'ONTZETtend Feest'

Ga mee terug naar de 16e eeuw, naar het Steenwijk van Johannes van den Kornput. Op de markt zie je een bonte mengelmoes van kooplieden, handelaren en schutters. Vier het Ontzet mee!

Do 26 augustus Nacht van Steenwijk

Tot 22.00 zijn de winkels open voor de finale-opruiming en profiteer je van sptterende kortingen. Daarna geniet je van een spectaculaire, muzikale show op de Markt