Steenwijk en Omgeving

Wie Steenwijk nog niet kent, ontdekt een geweldig leuk vestingstadje met stadswallen en grachten. Behalve dat Steenwijk zelf genoeg vertier biedt, is het ook een fantastische uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Vanuit hier kun je namelijk zowel Overijssel als Friesland, Groningen én Drenthe ontdekken! De moeite waard dus voor een inspirerende ontdekkingstocht door deze regio van ons land. Wist je dat Steenwijk wel 62 Rijksmonumenten heeft? En één daarvan is B&B De Stadssingel. Wij zijn trots dat we dit stukje historie met jullie kunnen delen. 

Wandelen en Fietsen

Wil je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Steenwijk, dan kun je een stadswandeling van ongeveer twee uur maken met één van de stadsgidsen. Zo ontdek je Steenwijk met al zijn historie! 

Daarnaast is de omgeving van Steenwijk werkelijk waar prachtig om op de fiets te verkennen. Door bossen, langs het water, historische dorpjes als Oldemarkt, Blokzijl, Vollenhove, Paasloo en natuurlijk Giethoorn. Je kijkt je ogen uit en zult steeds weer verrast zijn door de schoonheid van zoveel moois! Uiteraard zijn er voldoende rustpunten om even lekker te genieten van een kopje koffie op een terras of een heerlijke lunch. 

Varen in Giethoorn

Eens in je leven zal je toch in ieder geval een keer willen varen met een fluisterbootje door Giethoorn. Het Venetië van Nederland. Geruisloos vaar je door het prachtige nostalgische dorp onder bruggen door, om uit te komen op het weidse meer 't Wiede. Maak er samen een romantische dagje van en neem een gevulde picknickmand mee. Ook met je kinderen is dit een bijzonder leuk uitje. Behalve varen in een fluisterbootje kun je ook een grotere sloep huren of met een rondvaartboot de omgeving verkennen. Houd je niet van varen, maar wil je wel graag een keer Giethoorn zien, dan is het ook erg leuk om er gewoon doorheen te wandelen en te genieten van de winkeltjes en de vele restaurantjes, terwijl je kijkt naar de varende bootjes. Giethoorn ligt maar 6 km van B&B De Stadssingel. Als je wilt kun je er dus op de fiets naar toe!

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa is het Nationale Park Weerribben-Wieden. Wat een ongelooflijk mooi gebied om te varen, te fietsen of te wandelen. Je doorkruist moerasgebieden, plassen, meren, uitgestrekte rietvelden en komt hele bijzondere planten- en diersoorten tegen. Neem je kinderen mee en laat ze ontdekken hoe de natuur zich hier door mensenhanden heeft gevormd. Er zijn volop activiteiten te doen. Ben je meer een rustzoeker dan is dit gebied ook een heerlijke plek om volop te genieten van de stilte en de natuurgeluiden. Het goede nieuws is dat Steenwijk op een steenworp afstand van het Nationale Park ligt. Een prachtige uitvalsbasis dus om dit gebied te ontdekken. 

Musea en andere culturele bezienswaardigheden

Steenwijk staat bekend om zijn rijke cultuur en geschiedenis. Het Hildo Krop Museum is gevestigd in Villa Rams Woerthe. Hier vind je een prachtige collectie van beeldhouwer Hildo Krop. 

Villa Rams Woerthe is gebouwd in 1899 door Jan Hendrik Tromp Meesters. Deze Jugendstil villa ligt in het groenrijke park Rams Woerthe en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het park in Engelse landschapsstijl biedt veel verschillende bomen, vijverpartijen en een hertenweiland. Weet je dat het park maar 2 minuten lopen is vanuit B&B de Stadssingel? En dat onze achtertuin grenst aan het park zodat je vanuit de serre alvast kunt genieten van al het groen en de vogels! In de zomermaanden worden er zelfs vele buitenconcerten gegeven. 

In het centrum van Steenwijk, aan het marktplein vind je het Stadsmuseum. Hier is een oudheidskamer ingericht met een prachtige collectie waar de geschiedenis bewaard is gebleven. 

Steenwijkertoren

Vanuit de suites aan de voorzijde van onze B&B, kijk je uit op de enorme hoge Steenwijkertoren met een hoogte van maar liefst 86 meter. De Grote of Sint-Clemenskerk is gebouwd rond 1500 en daarmee het oudste gebouw van Steenwijk. In de zomermaanden is de toren te beklimmen. 

Restaurants

Steenwijk en omgeving biedt verrassend veel culinaire eetgelegenheden. Van chique hoogstaande kwaliteit tot gezellige eetcafétjes voor een wat eenvoudiger hapje en drankje. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. 

Winkelen en uitgaan

Wil je graag winkelen, dan is Meppel een leuk stadje om met tassen vol terug te komen naar B&B De Stadssingel. Het ligt zo'n 20 minuutjes rijden van Steenwijk. Wil je naar een grotere stad dan is Zwolle dé stad om je hart op te halen. Na zo'n drukke winkeldag is het vervolgens heerlijk om weer terug te keren naar onze B&B en in je eigen kamer na te genieten van een heerlijke dag.